Financieel goed geregeld: ook als ik zelf niet meer ben?
Het is heel belangrijk voor jouw partner en/of kinderen dat zaken financieel goed doorlopen mocht je onverhoopt komen te overlijden. Voor de nabestaanden heeft dit al een enorme impact op emotioneel gebied en hoe fijn is het dan, dat zij weten dat de echtelijke woning, toekomstig inkomen, kosten voor opleidingen van de kinderen en toekomstige belastingclaims financieel goed zijn afgedekt.
Zaken als nabestaandenpensioen vanuit vorige dienstverbanden, nabestaandenpensioen (pensioenfonds of uw bv) of uitkeringen vanuit de OudeDagsVerplichting vanuit bv, uitkerende lijfrente- en kapitaalverzekeringen, uitkerende overlijdensrisicoverzekeringen, beschikbaar vermogen privé en eventueel binnen bv, allemaal impact hebben op deze vraag. Maar is het genoeg vermogen om dit inkomen te borgen wat nodig is? Laat er gewoon een keer goed naar kijken en indien nodig zal ik u een aanvullend kapitaal adviseren in de vorm van een overlijdensrisicoverzekering.
Deze polis lost zoveel problemen op. De kosten zijn vaak nooit zo hoog als je denkt. Mijn ervaring is inmiddels dat in 95% van alle gevallen er sprake is van onderdekking. Men heeft het per saldo vaak niet goed (genoeg) geregeld.
Niets doen is in mijn optiek dus geen optie!
Andere veelgestelde vragen
- Is mijn testament nog actueel en fiscaal optimaal?
- Hoe kan ik het beste mijn vermogen schenken aan mijn kinderen op termijn en hoe moet ik dit laten vastleggen bij de notaris of bij de belastingdienst?
- Wat moet ik regelen voor het geval ik wilsombekwaam wordt? Denk aan een langdurig ziekbed, maanden in het buitenland of dementie?
- Hoe borg ik de continuïteit binnen mijn bedrijf als er iets met mij gebeurd? Niet alleen voor mijn man/vrouw maar ook voor mijn zakenpartner?