HomeWaarom onafhankelijk advies?

Waarom kiezen voor onafhankelijk financieel advies?

Veranderende wet- en regelgeving

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de financiële wereld. Wij, als ondernemers en particulieren, worden door veranderingen in wet- en regelgeving vanuit Den Haag en Brussel, de banken en accountancy steeds meer gedwongen om financiële zaken zelfstandig op te pakken, onderzoeken en op te lossen. Dit vraagt om een behoorlijke financiële en fiscale kennis van eenieder.

Denk hierbij o.a. aan:

  • de gehele pensioenproblematiek voor ondernemers en particulieren
  • het verkrijgen van een woonhuishypotheek of een hypotheek voor een beleggings- of bedrijfspand
  • het verkrijgen van een (bedrijfs)financiering
  • complexiteit in het kader van de fiscale behandeling van lijfrente- en kapitaalverzekeringen
  • en zelf af te dekken risico’s voor ondernemers en werknemers als het risico van overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid

Daarnaast hebben we recent nog te maken gehad met wijzigingen in het huwelijksrecht (januari 2018) en wijzigt er zo nu en dan ook nog het een en ander binnen het erf- en schenkrecht. Het is dus ook niet vreemd dat de meesten van ons door de bomen het bos niet meer zien. En ten slotte blijven we allemaal langer fit, willen wij meer ondernemen op onze oudedag en hebben andere inzichten in hoe we oud willen worden. Bij voorkeur oud worden in onze eigen omgeving en zo lang mogelijk zelfverzorgend. Deze wensen kosten alleen geld en dit houdt in dat we zelf meer reserves zullen moeten opbouwen voor de toekomst om dit te kunnen financieren.

Financiële vrijheid

Om deze reden wordt onafhankelijk en integraal advies iedere dag belangrijker. Nu pas wordt duidelijk dat de meesten van ons nog over te weinig inzicht beschikken over hoe onze financiële toekomst er uit zal gaan zien. De uitkomst wil dan ook zeker niet altijd overeen komen hoe wij het voor ogen hebben. Tijd dus om actie te ondernemen.

Met name voor ondernemers is het belangrijk om inzicht te hebben in de financiële ontwikkeling van hun bedrijf voor de aankomende jaren. Het merendeel van mijn klanten heeft voordien nog nooit een 'forward' planning gehad. Noch van de bank en noch van de accountant.

Ik bied jou inzicht en daarmee rust. Je krijgt van mij een realistisch toekomstperspectief met handvatten om dit te realiseren. Ik ontzorg je met de uitvoering gedurende het gehele traject en zorg dat alle te nemen acties doorgevoerd worden.

Uiteindelijk streven we allemaal naar financiële onafhankelijkheid en de flexibiliteit om onze eigen beslissingen te nemen wanneer en op de manier die wij zelf willen. Om die reden is het zo belangrijk om inzicht te krijgen in je financiële situatie. Niets doen betekent in sommige gevallen dat er later niets meer te kiezen valt en dat wil ik graag samen met jou zien te voorkomen. Ik gun iedereen een toekomst zoals jij die zelf bedacht hebt.

Onafhankelijk financieel advies

Datgene wat wij vroeger beschouwden als ‘gratis’ advies was in het verleden natuurlijk niet gratis. Dit zat verpakt in de marges van producten als een hypotheek, verzekeringen, lijfrente- en kapitaalverzekeringen, beleggingsproducten en vermogensbeheer etc. Tegenwoordig mag de slager niet meer zijn eigen vlees keuren. Dit heeft in het verleden namelijk geleid tot ongewenste situaties. Tegenwoordig bestaat er dus geen ‘gratis’ advies meer voor ondernemers en particulieren. Men streeft naar een open en transparante markt waar advies los staat van de af te nemen producten.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Met mij als onafhankelijk financieel planner krijg je als klant het beste advies en tevens inzicht met de beste bijbehorende financiële producten die bij jouw persoonlijke situatie passen. Voor de goede orde: ik bemiddel niet in producten. Mijn tarifering is transparant en van te voren bekend en dit zorgt er voor dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Laat mij je helpen de foto te maken van je huidige situatie om vervolgens de film te maken van jouw toekomst.

Neem contact op

Wil je een goed uitgedachte financiële planning die past bij jouw persoonlijke situatie?
Neem direct contact op
© 2020 LS personal finance