HomeWaarom onafhankelijk advies?

Waarom kiezen voor onafhankelijk financieel advies?

Financiële vrijheid

Alles wat aandacht krijgt groeit. Dus ook uw focus en de uitvoering van het borgen van uw financiële toekomst.

Om die reden wordt onafhankelijk en integraal advies iedere dag belangrijker. Het merendeel van de ondernemers heeft te weinig inzicht in zijn financiële toekomst. Door focus aan te brengen, vermogen veilig te stellen, vermogen te laten renderen en uitgaven inzichtelijk te maken wordt deze toekomst volledig helder. Dit leidt tot rust, weten wat te doen en alles bij elkaar dus tot actie. Uw vermogen verdient aandacht. Net zoveel als uw onderneming.

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de financiële wereld. Als ondernemer of oud-ondernemer wordt u steeds meer gedwongen door veranderingen in wet- en regelgeving vanuit Den Haag en Brussel, de banken en accountancy om financiële zaken zelfstandig op te pakken, te onderzoeken en uiteindelijk om het ook zelf op te lossen. Dit vraagt van u om een behoorlijke financiële en fiscale kennis.

Denk hierbij o.a. aan:

  • de gehele 'pensioen'problematiek voor ondernemers en oud-ondernemers
  • het verkrijgen van een woonhuishypotheek of een hypotheek voor een beleggings- of bedrijfspand
  • het verkrijgen van een (bedrijfs)financiering voor een werkmaatschappij
  • complexiteit in het kader van de fiscale behandeling en invulling van lijfrente- en kapitaalverzekeringen
  • en zelf af te dekken risico’s voor ondernemers als het risico van overlijden en arbeidsongeschiktheid 
  • het regelen van een goed testament en levenstestament

Daarnaast zal het jaar 2022 net als 2021 altijd in ons geheugen gegrift staan als het jaar van Covid-19. Voor sommige ondernemers heeft dit geleid tot een toename van omzet en voor sommigen tot het grootste horrorscenario wat je maar kunt bedenken. 

Vooral voor diegenen die een leeftijd hebben bereikt vanaf een jaar of 45-50 en ouder is nu wel de tijd gekomen om eens echt aandacht te besteden aan uw financiële toekomst. Meer dan ooit zijn we met onze neus op de feiten gedrukt hoe kwetsbaar we financieel kunnen zijn en hoe zelfvoorzienend we moeten worden. Alles draait om inzicht, actie en focus op de lange termijn. Weten wat het 'worst case' scenario is en wat u moet doen/kan doen om dit te voorkomen en te komen tot financiële vrijheid. Dus onderzoeken wat anders en beter kan.

De uitkomst wil dan ook zeker niet altijd overeenkomen hoe u het voor ogen heeft. Tijd dus om actie te ondernemen. 

Met name voor ondernemers is het belangrijk om inzicht te hebben in de financiële ontwikkeling van uw bedrijf voor de aankomende jaren. Het merendeel van onze klanten heeft voorheen nog nooit een 'forward' / 'toekomst' planning gehad. Noch van de bank, noch van de accountant/boekhouder.

Wij bieden u inzicht en daarmee rust. U krijgt van ons een realistisch toekomstperspectief met handvatten om dit te realiseren. Wij onntzorgen u met de uitvoering gedurende het gehele traject en zorgen dat alle te nemen acties doorgevoerd worden door alle betrokken personen/partijen.

Uiteindelijk streven we allemaal naar financiële onafhankelijkheid en de flexibiliteit om onze eigen beslissingen te nemen wanneer en op een manier die wij zelf willen. Wij gunnen u een toekomst zoals u het zelf voor ogen heeft.

Is financieel advies niet meer 'gratis' dan?

Datgene wat wij vroeger beschouwden als ‘gratis’ advies was in het verleden natuurlijk niet gratis. Dit zat verpakt in de marges van producten als een hypotheek, verzekeringen, lijfrente- en kapitaalverzekeringen, beleggingsproducten en vermogensbeheer etc. Tegenwoordig mag de slager niet meer zijn eigen vlees keuren. Dit heeft in het verleden namelijk geleid tot ongewenste situaties. Tegenwoordig bestaat er dus geen ‘gratis’ advies meer voor ondernemers en oud-ondernemers. Wij streven naar een open en transparant advies waarbij producten het gevolg zijn van ons advies.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Als klant van LS ersonal finance krijgt u het beste advies en tevens inzicht met de beste bijbehorende financiële producten die bij uw persoonlijke situatie passen. Voor de goede orde: wij bemiddelen niet in producten. Onze tarifering is transparant en van te voren bekend en dit zorgt er voor dat u niet voor verrassingen komt te staan. Wel kunt u gebruik maken van ons uitgebreide netwerk van specialisten die klaarstaan wanneer wij het nodig achten.

Laat ons u helpen de foto te maken van uw huidige situatie om vervolgens de film te maken van uw (financiële) toekomst.

Neem contact op

Wilt u ook financiële vrijheid en inzicht ervaren?
Neem hier contact op
© 2022 LS personal finance