HomeOver Lisette Spork

Over Lisette Spork

Privé

Lisette Spork woont samen met haar gezin sinds 2015 in Huizen. Oorspronkelijk komt zij uit de randstad.

Regelen en organiseren zit in haar bloed. Dit is haar Rotterdamse mentaliteit van "niet lullen maar poetsen". De vraag is dan ook nooit geweest of zij ondernemer zou worden, maar alleen wanneer.

Opleiding

In 2000 is zij afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool in Den Haag. Een mooie opleiding waarbij persoonlijke dienstverlening haar met de paplepel is ingegoten. Via verschillende functies binnen Private Banking voor o.a. ING Bank, Van Lanschot Bankiers en Rabobank Vermogensmanagement is zij begin 2016 aan de slag gegaan voor mth accountants en adviseurs als onafhankelijk financieel planner waarbij zij verantwoordelijk was voor meerdere kantoren. In deze laatste functie heeft zij financieel en fiscaal advies op de kaart gezet  binnen de accountancy. De focus was een integrale benadering voor de ondernemer in privé waarbij holding en werkmaatschappijen ook werden meegenomen. Het ging niet om 'producten' maar om advies en de toegevoegde waarde die men daarmee zou kunnen bieden.

Onze mening is dat producten een gevolg c.q. invulling zijn van een goed advies en zeker niet andersom.

Deskundigheid

Met meer dan 22 jaar ervaring binnen de financiële dienstverlening bij zowel verschillende banken als in de accountancy mag zij zich wel een 'professional' noemen. Er is bijna geen casus te bedenken die zij niet eerder heeft gezien. Door de jaren heen heeft zij vele interne en externe bank- en salesopleidingen gevolgd. Tevens houdt zij haar permanente educatie van CFP® (Certified Financiel Planner) en WFT Hypothecair Krediet (Wet Financieeel Toezicht) jaarlijks op peil en volgt zij jaarlijks diverse vakinhoudelijke cursussen.

Kortom: zij voldoet aan haar wettelijke- en vakinhoudelijke verplichtingen. Voor verdere informatie verwijen wij u graag naar haar Curriculum Vitae.

Onderscheid planner en belastingadviseur

Vraag de gemiddelde Nederlander wat een accountant of een belastingadviseur/fiscalist doet en er volgt vaak direct een juist antwoord. Vraag daarentegen wat een financieel planner doet en men heeft vaak geen idee, terwijl een financieel planner wel degelijk een specialist is, net als een belastingadviseur/fiscalist.

Als financieel planner is zij opgeleid om alle dwarsverbanden te herkennen binnen de onderneming (en) en in privé. Daarnaast is zij degene die een realistisch toekomstbeeld kan schetsen en daarmee ook alle kansen en risico's kan herkennen. Als financieel planner houdt zij van een project met een kop en een staart, een actielijst en een eindverantwoordelijke. Steeds vaker is haar ervaring dat haar klanten op zoek zijn naar een vaste financiële adviseur die hen desgewenst tussendoor ook adviseert en dan vooral richting de toekomst. Daarnaast kan zij, daar waar gevraagd, sturend zijn in een advies.

Dit is een andere benadering dan van een belastingadviseur/fiscalist. Dit wil overigens niet zeggen dat een belastingadviseur/fiscalist niet van grote toegevoegde waarde kan zijn. Een financieel planner weet alleen veel van veel en een belastingadviseur/fiscalist weet heel veel van zijn specialisme. Vooral ondernemers richten zich nog steeds automatisch tot hun accountant of belastingadviseur met iedere financiële vraag waarbij dit in sommige gevallen wellicht beter beantwoord kan worden door een financieel planner aangezien u dan meteen weet wat dit betekent voor uw totale financiële huishouding privé en zakelijk. Heel concreet en vooral duidelijk en vooral toekomstgericht.

Zij biedt haar klanten inzicht en rust, maar vooral een realistisch toekomstperspectief. De ervaring leert dat haar klanten dit bijzonder op prijs stellen. Zij vertrouwen er op dat, daar waar nodig, de belastingadviseur/fiscalist of accountant/boekhouder wordt ingeschakeld om te komen tot een nog beter resultaat enb alle neuzen dezelfde kant op. Met name het ontzorgen neemt juist veel zorgen weg. Er wordt gezorgd voor het bewaken van de actielijst en zet de prioriteiten op een rij voor nu en in de toekomst. Zij laat haar klanten weer dromen over hun toekomst en daardoor komen zij weer in beweging op het gebied van investeren, schenken, woonwensen en bedrijfsmatige activiteiten.

Samenwerking

Hierbij wordt overigens altijd proactief de samenwerking opgezocht met andere disciplines om zo te komen tot het beste resultaat. De beste ondernemers kennen namelijk hun eigen beperkingen en zorgen dat datgene wat ontbreekt wordt uitbesteed. Dit is voor haar (en de mensen waar zij mee samenwerkt) niet anders.

Kenmerken

Haar kenmerken zijn open, transparant, pragmatisch, vakkundig en duidelijk, maar vooral persoonlijk en betrokken. Dus wees welkom om het zelf te ervaren!

Curriculum Vitae

Benieuwd naar wat ik voor u kan betekenen?

Wilt u ook financiële vrijheid en inzicht ervaren?
Neem hier contact op
© 2022 LS personal finance