HomeOver Lisette Spork

Over Lisette Spork

Privé

Mijn naam is Lisette Spork en samen met mijn man wonen wij met mijn 3 kinderen op de Gooilandweg in Huizen. De kinderen van mijn man studeren inmiddels en zijn het huis uit. Vier jaar geleden zijn we vanuit Den Haag naar Huizen verhuisd en hebben nog geen dag spijt gehad. Contact

Regelen en organiseren zit in mijn bloed. Dit is mijn Rotterdamse mentaliteit van "niet lullen maar poetsen". De vraag is dan ook nooit geweest of ik ondernemer zou worden alleen wanneer.

Opleiding

In 2000 ben ik afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool in Den Haag. Een hele mooie opleiding waarbij dienstverlening mij met de paplepel is in gegoten. Aangezien ik zelf niet verder wilde in de horeca ben ik ‘toevallig’ terecht gekomen bij de ING Bank en gestart als trainee in Wassenaar. Van daaruit heb ik verschillende functies bekleed binnen de afdeling Private Banking in Den Haag e.o. Via Van Lanschot Bankiers (vestiging Rotterdam) ben ik terecht gekomen als Vermogensmanager bij Rabobank Zuidholland-Midden en Hilversum e.o. In deze functie was mijn focus het bedienen van relaties met een vrij belegbaar vermogen van 1 mio plus. Alles draaide daar dan ook om een integrale benadering. Het ging niet om 'producten' maar om advies en de toegevoegde waarde die je daar mee kon bieden. Mijn mening is dat producten een gevolg c.q. invulling zijn van een goed advies en zeker niet andersom.

Deskundigheid

Met meer dan 20 jaar ervaring binnen de financiële dienstverlening bij zowel verschillende banken als in de accountancy mag ik mij wel een 'professional' noemen. Er is bijna geen casus te bedenken die ik niet eerder heb gezien. Door de jaren heen heb ik vele interne en externe bank- en salesopleidingen gevolgd. In 2013 de opleiding Financieel Planner met goed gevolg afgerond, evenals de opleidingen welke vallen onder de Wet Financieel Toezicht. Te weten: WFT basis, hypothecair en vermogen. In 2014 heb ik de opleiding mediation gevolgd, maar niet afgerond met een diploma. Ik heb een DSI certificering behaald voor beleggingsadviseur, maar vanwege het ontbreken van een AFM vergunning heb ik deze niet kunnen behouden. Mijn permanente educatie is vanzelfsprekend onderdeel van mijn dagelijkse werkzaamheden.

Kortom: ik voldoe aan mijn wettelijke vakinhoudelijke verplichtingen. Voor verdere informatie verwijs ik naar mijn Curriculum Vitae.

Onderscheid planner en belastingadviseur

Vraag de gemiddelde Nederlander wat een accountant of een belastingadviseur doet en er volgt vaak direct een juist antwoord. Vraag daarentegen wat een financieel planner doet en men heeft vaak geen idee, terwijl een financieel planner wel degelijk een specialist is, net als een belastingadviseur,

Als financieel planner ben ik opgeleid om alle dwarsverbanden te herkennen binnen het bedrijf en in privé. Als financieel planner houd ik van een project met een kop en een staart, een actielijst en een eindverantwoordelijke. Daarnaast kan ik, daar waar gevraagd, sturend zijn in een advies.

Dit is een andere benadering dan van een belastingadviseur. Dit wil overigens niet zeggen dat een belastingadviseur niet van grote toegevoegde waarde kan zijn. Een financieel planner weet alleen veel van veel en een belastingadviseur weet heel veel van zijn of haar specialisme. Vooral ondernemers richten zich nog steeds automatisch tot hun accountant of belastingadviseur met iedere financiële vraag waarbij dit in sommige gevallen wellicht beter beantwoord kan worden door een financieel planner aangezien je dan meteen weet wat dit betekent in je maandelijks te besteden bedrag. Heel concreet en vooral duidelijk.

Ik bied mijn klanten inzicht en rust, maar vooral een realistisch toekomstperspectief. Mijn ervaring is dat mijn klanten het bijzonder op prijs stellen. Zij vertrouwen er op dat, daar waar nodig, de belastingadviseur wordt ingeschakeld om te komen tot een nog beter resultaat. Met name het ontzorgen neemt juist veel zorgen weg. Ik zorg voor het bewaken van de actielijst en zet de prioriteiten op een rij voor nu en in de toekomst.

Samenwerking

Hierbij zoek ik overigens altijd proactief de samenwerking op met andere disciplines om zo te komen tot het beste resultaat. De beste ondernemers kennen namelijk hun eigen beperkingen en zorgen dat datgene wat ontbreekt wordt uitbesteed. Dit is voor mij niet anders.

Kenmerken

Mijn kenmerken zijn open, transparant, pragmatisch, vakkundig en duidelijk, maar vooral persoonlijk en betrokken. Dus wees welkom om het zelf te ervaren!

Curriculum Vitae

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Wil je een goed uitgedachte financiële planning die past bij jouw persoonlijke situatie?
Neem direct contact op
© 2020 LS personal finance