HomeIntegrale financiële planningHeb ik nu al wat financiële ruimte om mijn kind...

Wat extra's doen voor (klein)kinderen

Veel van mijn klanten hebben echt de wens hun kind(eren) schuldenvrij door hun studie te helpen. Daarnaast ontvangen de kinderen ook vaak nog een maandelijkse bijdrage om te kunnen voorzien in hun onderhoud wanneer ze op kamers wonen. De mogelijkheid van het kopen van een appartement voor de kinderen kan ook zeker een optie zijn. Dit kan tevens ook een goede investeringsoplossing zijn.

Dit alles loopt toch al aardig in de papieren. De gemiddelde duur voor een HBO of universitaire studie is al gauw 5 jaar en de kosten bedragen voor de studie alleen al gemiddeld zo'n € 3.500 per kind zonder extra bedragen voor levensonderhoud.

Mijn ervaring is dat dit bij 2 tot 3 kinderen al aardig in de (financiële) papieren gaat lopen en het zeker belangrijk is om in de planning te bekijken wat het effect is op je netto besteedbare inkomen. Bij ondernemers zie ik vaak dat aanvullende dividend-uitkeringen nodig zijn als aanvulling op inkomen of dat er meer dan anders wordt ingeteerd op het privé vermogen in box III.

Wellicht goed om op jonge leeftijd alvast geld opzij te zetten voor later? Ik kan je helpen met deze oplossing.

Graag laat ik zien wat het effect is op jouw besteedbare inkomen en wat de mogelijkheden zijn om hier in de toekomst rekening mee te houden.

 

Andere veelgestelde vragen

Wil je ook financiële vrijheid en inzicht ervaren?
Neem hier contact op
© 2024 LS personal finance