HomeFinanciële planningHeb ik een goed totaaloverzicht van mijn persoo...

Weet je wat je waard bent?

De meesten hebben wel een beeld bij hun bezittingen en schulden in privé. Daarbij kijken we vaak ook nog wel naar de inkomsten en uitgaven en of er iets over blijft om van te sparen. Tot zover lukt het ons nog wel om een overzicht op hoofdlijnen te hebben.

Hoe dat dan op termijn gaat uitpakken, rekening houdend met inflatie en beleggingsopbrengsten, wordt al lastiger. Combineer dat dan ook nog met alle uitgaven die je hebt, de te betalen belastingen en je financiële wensen en het financieel inzicht is toch niet zo duidelijk als je eerder hebt gedacht.

Mijn ervaring is dat het merendeel van mijn klanten wellicht een idee heeft, maar toch iedere keer weer verrast is over het eindresultaat van hun financiële plan. Het inzicht geeft mogelijkheden om bij te schakelen op het moment dat jij dit nodig vindt.

Voor ondernemers komt daar dan ook nog de waardering van de onderneming, toekomstige omzetten, latente belastingclaims (aanmerkelijkbelang, vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting) en een eventuele verkoopopbrengst bij.

Wat betekent het als je dit nu allemaal combineert en afzet tegen het door jou gewenste netto besteedbare inkomen? Waar sta je nu en waar wil je heen?

Gelukkig kan ik daar inzage in geven en met je de piketpaaltjes slaan voor de aankomende jaren. Heel belangrijk om periodiek een financiële APK te laten doen. Op deze manier blijf je zelf in controle.

 

Andere veelgestelde vragen

Wil je een goed uitgedachte financiële planning die past bij jouw persoonlijke situatie?
Neem direct contact op
© 2020 LS personal finance