HomeFinanciële planningHeb ik een goed totaaloverzicht van mijn persoo...

Weet u wat u waard bent?

De meesten hebben wel een beeld bij hun bezittingen en schulden in privé. Daarbij kijken we vaak ook nog wel naar de inkomsten en uitgaven en of er iets over blijft om van te sparen. Tot zover lukt het ons nog wel om een overzicht op hoofdlijnen te hebben.

Hoe dat dan op termijn gaat uitpakken, rekening houdend met inflatie en beleggingsopbrengsten, wordt al lastiger. Combineer dat dan ook nog met alle uitgaven die u heeft, de te betalen belastingen en uw financiële wensen en het financieel inzicht is toch niet zo duidelijk als u eerder heeft gedacht.

Mijn ervaring is dat het merendeel van mijn klanten wellicht een idee heeft, maar toch iedere keer weer verrast is over het eindresultaat van hun financiële plan. Het inzicht geeft mogelijkheden om zaken aan te passen op basis van mijn advies of wanneer u dit zelf nodig vindt.

Voor ondernemers komt daar dan ook nog de waardering van de onderneming, toekomstige omzetten, latente belastingclaims (aanmerkelijkbelang, vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting) en een eventuele verkoopopbrengst bij bij verkoop of overlijden.

Wat betekent het voor u als u dit nu allemaal combineert en afzet tegen het door u gewenste netto besteedbare inkomen? Waar staat u nu en waar wilt u heen in de toekomst?

Gelukkig kan ik daar inzage in geven en met u de juiste piketpaaltjes slaan voor de aankomende jaren. Heel belangrijk om periodiek een financiële APK te laten doen. Op deze manier blijft u zelf in controle.

 

Andere veelgestelde vragen

Wilt u ook financiële vrijheid en inzicht ervaren?
Neem hier contact op
© 2022 LS personal finance