HomeFinanciële begeleiding

Financiële begeleiding

Onderstaand tref je wat voorbeelden aan waar ik je mee kan helpen. Vaak kan ik deze zaken zelfstandig uitvoeren in combinatie met specialisten uit mijn netwerk. Het kan zijn dat het de actiepunten zijn die voortkomen uit het door mij opgemaakte financiële plan, maar het kan ook zijn dat je een vraag wilt voorleggen en ik je begeleid naar de juiste personen en/of partijen in de markt. Ik zou willen zeggen: "Leg het aan mij voor. In de meeste gevallen heb ik een antwoord voor je". 

Wanneer je mijn hulp c.q. begeleiding nodig hebt op het gebied van:

  • het verkrijgen van een particuliere of zakelijke financiering bij een financiële instelling
  • vermogen onderbrengen bij een financiële instelling of een vermogensbeheerder
  • akten laten aanpassen of opmaken bij een notaris
  • het sluiten, wijzigen of continueren van een polis c.q. verzekering via een intermediair
  • het financieel in kaart brengen van consequenties met of bij een mediator en/of familierechtadvocaat
  • wanneer je zit in het proces van verkoop of staken van je onderneming
  • wanneer je hulp nodig hebt met het laten opmaken van een bedrijfswaardering
  • et cetera

dan kun je mij inschakelen tegen een vooraf besproken uurtarief voor de door mij verrichtte werkzaamheden.

Financieringsvraagstukken privé en zakelijk

Veel van de door mij gemaakte plannen worden gebruikt en kunnen ook heel goed gebruikt worden voor financieringsaanvragen. Dit kunnen zowel zakelijke als privé financieringen zijn voor zowel particulieren als ondernemers. Dit geldt voor ondernemers zowel voor een privé financiering als voor een zakelijke financiering. Het betreft hier de complexe casussen waarbij een klant niet direct wordt geaccepteerd bij een financiële instelling, aangezien er sprake is van maatwerk c.q. complexe situatie.

Voor ondernemers in privé geldt dat banken of andere financiële instellingen vaak met de drie laatste jaarrekeningen werken en aan de hand daarvan een inkomen vaststellen. Zij werken niet met wat ik noem een ‘ forward' planning en hebben dus geen inzicht in een integraal beeld van je privé positie en wat de financiële consequenties zijn van zo’n nieuwe financiering. Mijn ervaring is dat een financieel plan heel goed kan werken als onderdeel voor de financiële situatie waarbij we de 2 scenario’s van voor en na de financiering laten zien en zo inzicht verschaffen in je financiële toekomst. Het is heel belangrijk om op voorhand te weten waar je "ja" tegen gaat zeggen. Niet alleen voor de bank maar meer nog voor jezelf.

Voor wat betreft een wat lastiger particuliere financiering geldt dat dit als ondersteuning kan dienen. In sommige gevallen heb ik e.e.a. ook mondeling toegelicht bij de financiële instelling. Voor de duidelijkheid: dit plan zorgt er niet voor dat er verder geen advieskosten betaald hoeven te worden bij de hypotheekverstrekker. Het kan dienen als extra input bij het voor elkaar krijgen van de financiering.

Notaris

Mijn financiële plannen worden ook gebruikt in de besprekingen bij de notaris bij het opstellen van (levens)testamenten. Voor een notaris is het heel prettig om te weten wat het financiële uitgangspunt nu is en hoe de ontwikkeling van je vermogen er uit gaat zien bij benadering. Op deze wijze sluit zijn advies beter aan bij je wensen en doelstellingen. Het is dan ook prettig als wij dit plan samen met de notaris bespreken. De notaris gaat aan de hand van het plan en zijn intakegesprek concepten voor je/jullie opstellen. Indien gewenst controleer ik deze dan ook om te bekijken of je/jullie wensen ook goed zijn over gekomen en als zodanig ook in het nieuw op te stellen testament, levenstestament of huwelijkse voorwaarden komt te staan. Op deze manier hoef je alleen maar langs voor een tekenafspraak en is alles verder goed geregeld voor de aankomende jaren. Mijn advies is (zeker bij de grotere vermogens) om iedere 5 jaar je/jullie testamenten te laten checken op actualiteit en/of dat er eventueel nog wijzigen doorgevoerd moeten worden. 

Beleggingsinstelling

Je financiële plan kan ook bij uitstek gebruikt worden voor het maken van een beleggingsvoorstel of voor de jaarlijkse bespreking met de bank of vermogensbeheerder. Het geeft een heel duidelijk beeld van de ontwikkeling van je vermogen, het maximale risico wat je kunt nemen en de eventuele opnames die verricht moeten worden als aanvulling op je inkomen vanuit privé of bv. Met elkaar komen we dan ook tot de beste oplossing voor je inkomens- en vermogenspositie en het bevordert de samenwerking met de bank of vermogensbeheerder. Na jouw goedkeuring kunnen de contacten verder dan ook rechtstreeks lopen tussen de vermogensbeheerder en LS personal finance.

Intermediair

Als laatste worden mijn plannen ook gebruikt door het intermediair bij het bepalen van de hoogtes en vorm van bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering, om een bepaald bedrag vast te stellen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering of om te kijken wat we met uitkerende lijfrente- of kapitaalverzekeringen moeten doen. Samen met het intermediair of soms via Independer kunnen we heel gericht op zoek gaan naar de beste en goedkoopste oplossing voor jou die past binnen je financiële plan c.q. toekomst.

Hulp nodig bij de uitvoering?

Wil je een goed uitgedachte financiële planning die past bij jouw persoonlijke situatie?
Neem direct contact op
© 2020 LS personal finance