HomeBlogsFinanciële planning is voor iedereen

Financiële planning is voor iedereen

25 juli 2019
Financiële planning is voor iedereen

Financiële planning is voor iedereen.

Vandaag is DE dag. Mijn praktijk is officieel geopend en mijn website is officieel live! Met trots kan ik zeggen dat de afgelopen maanden een hele leerzame weg zijn gebleken. Zoals van te voren ook gewaarschuwd door deze of gene zeker niet altijd een makkelijke weg, maar wel een leerzame. De nodige hobbels ondervonden, maar heel blij met het resultaat. 

De afgelopen 19 jaar heb ik altijd ondernemers geadviseerd op zowel financieel als fiscaal vlak. Nu ben ik er zelf één. Bewust nog even gekozen om als zelfstandige aan de slag te gaan, maar wie weet binnenkort wel met een bv. Dit houdt in dat ik ook meteen met onderstaande onderwerpen ben geconfronteerd en heb moeten nadenken wat dit zou inhouden voor onze privé situatie. Ook ik heb ons financiële plan weer eens geactualiseerd en de financiële en fiscale consequenties bekeken voor de toekomst.

Als ik alleen al kijk naar de afgelopen maanden zijn onderwerpen c.q. discussies naar voren gekomen in de actualiteit vanuit Den Haag voor zelfstandigen als de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering, de wet DBA, pensioenproblematiek en nu met Prinsjesdag de op hande zijnde beperking van de zelfstandigenaftrek voor 2020. 

Als directeur grootaandeelhouder heb je ook te maken met de wet DBA, beperking van lenen bij de bv, problemen bij het eventueel oversluiten van je hypotheek naar een bancaire financiering, de     ‘moeilijkheden’ bij het verkrijgen van een zakelijk financiering bij financiële instellingen en het pensioen in eigen beheer waar je wellicht nog iets mee 'moet' dit jaar.

Als particulier loop je aan tegen het feit of de AOW leeftijd wel of niet verder verhoogd wordt, eventueel korten van de pensioenen i.v.m. de lage rentestand, wat te doen met je vermogen i.v.m. de lage rentestand, wel of niet verduurzamen van je woning, bijtelling leaseauto of toch die elektrische auto, beperking hypotheekrente aftrek etc. etc.

Dit is alleen al over 2019 en 2020. Prinsjesdag moet nog gaan komen!

Al deze onderwerpen zijn van toepassing op je netto besteedbare inkomen. Dus zoals je ziet is financiële planning voor iedereen belangrijk, onafhankelijk van je inkomens- of vermogenssituatie. Bovenstaande onderwerpen zijn wellicht voor jou van toepassing en hebben effect op je inkomens- en vermogenssituatie. Graag help ik je bij het nemen van beslissingen. Weloverwogen naar links of rechts kan een groot verschil uitmaken voor de toekomst en ik laat je zien wat dit betekent voor jou.

Ik zal voortaan onderwerpen bespreken in mijn blogs voor zowel particulieren als ondernemers en deze koppelen aan de actualiteit. Hou het in de gaten en als je vragen en/of opmerkingen hebt dan weet je me te vinden. Graag tot ziens!
 

Neem contact op Over mij

Wilt u ook financiële vrijheid en inzicht ervaren?
Neem hier contact op
© 2022 LS personal finance