HomeBlogsEen tijd van reflectie

Een tijd van reflectie

18 december 2020
Een tijd van reflectie

Wat een jaar. Zittend achter mijn buro schrijf ik ik deze tekst en denk aan wat ik heb meegemaakt in mijn praktijk het afgelopen jaar. 

De eerste vraag die iedereen stelde was: "ben jij nog geraakt door Corona?" "Lukt het allemaal nog een beetje?". Het antwoord is ja het lukt zeker! Ik heb het nog nooit zo druk gehad als dit jaar.

Dit jaar heeft voor mij bewezen dat financiële planning eindelijk op de radar van mensen staat. Dat er meer wordt nagedacht over de financiële toekomst. Dat wat ik altijd zeg tegen mijn cliënten: "het succes van een financiële planning is je kosten onder controle houden, je vermogen privé en zakelijk veilig stellen, rendement maken, risico's afdekken, juridisch alles regelen en bovenal FOCUS op de lange termijn".

En dat is dus niet plannen tot 6 cijfers achter de komma tot je 90ste, maar 'gewoon' nadenken over hoe je wilt leven en vooral wat je belangrijk vindt in dit leven. Waar wordt je blij van en wat heb je daar (financieel) voor nodig?

Vanochtend kreeg ik weer van een klant te horen dat ze een nieuwe woning op het oog hebben en gaan verhuizen. Dat is nummer 9 dit jaar n.a.v. mijn financiële planning. En dat in een jaar van Corona. Hoe is dit mogelijk?

Een planning geeft inzicht en ruimte om na te denken, te dromen en geeft bevestiging dat je goed bezig bent. Misschien niet direct, maar volgend jaar of het jaar daarop, maar het biedt perspectief.

En dat laatste is wat we nu allemaal nodig hebben in deze rare tijden. Weten waar je financieel staat, wat het 'worst case' scenario is, wat je moet doen om daar vooral NIET in te belanden en hoe je financieel onafhankelijk kan worden.

Ik zou willen zeggen (en zeker tegen de ondernemers onder ons): Gebruik de aankomende tijd eens om hier goed over na te denken, ga het gesprek aan met je partner en doe er daarna ook wat mee.

Hulp en inzicht nodig? Vanaf maandag 4 januari is mijn praktijk weer open en ik help je er graag mee. Bel voor een vrijblijvend gesprek en ik kijk wat ik voor jou/jullie kan betekenen. Tot binnenkort!

 

 

 

Wilt u ook financiële vrijheid en inzicht ervaren?
Neem hier contact op
© 2023 LS personal finance